Hadeland Glassverk Belysning
Hadeland Glassverk ble etablert i 1762 og er Norges eldste eksisterende håndverksbedrift. Fra 1800-tallets parafinlamper frem til dagens moderniserte klassikere i utallige farger og mønstre, er kursen holdt stødig gjennom mer enn 250 år.

Tidligere var Høvik Lys, også kjent som Høvik Verk, eid av Hadeland Glassverk. De lagde i mange år alle armaturdeler til alle lampene som ble blåst på Hadeland Glassverk. Fra 30- til 60-tallet var Hadeland Glassverk en av Norges største leverandører av belysning, med leveranser til mange offentlige og private bygg i Norge og utlandet. Hadeland Glassverk leverer designklassikere også i dag, og ivaretar solide tradisjoner ved å fortsette å produsere belysning for blant annet hoteller, restauranter, offentlige bygg og private boliger. Den fantastiske lysekronen i Den Norske Opera & Ballett og de 87 lysekronene og lampettene i konserthallen i The Kennedy Center i Washington DC er de største og mest kjente prosjektene.

Vinteren 2018 bestemte Hadeland Glassverk igjen å satse for fullt på belysning, og børstet støvet av åtte arkivlamper tegnet av Jonas Hidle og Arnulf Bjørshol fra 1930- til 1960-tallet. Hadeland Glassverks designteam jobber kontinuerlig med nye kolleksjoner for belysning.
Vår prosjektavdeling jobber også med utvikling av spesialdesignede lamper til små og store prosjekter.

For mer info:www.hadeland-glassverk.no
For henvendelser send mail til: belysning@hadeland-glassverk.no
For veiledning og forslag til belysning send mail til: belysningshjelpen@hadeland-glassverk.no

Nettside

Kontakt:
hei@norashjemstudio.no
tlf: 922 20 482
Sted: Pilestredet 75 - Oslo
Åpent: Man - fre 09.00 - 15.00